Hur använder jag Smart Food ID (SFID)?

Förutsättning: Den smarta funktionen Smart Food ID (SFID) har aktiverats via Miele-appen och på ugnen, se artikel Smart Food ID (SFID) aktiveras i Miele-appen och i ugnen, se artikel Wie aktiviere ich Smart Food ID (SFID)?.

1. Starta ugnen med knappen På/Av .

2. Öppna ugnsluckan.

3. Sätt in maten i tillagningsutrymmet på falshöjd 2.1
    Du behöver inte förvärma ugnen.

4. Stäng ugnsluckan.

Ugnens display visar att igenkänningen av livsmedel pågår.

5. Bekräfta de identifierade livsmedlen i ugnens display med OK.2

• De identifierade livsmedlen visas med en exempelbild. Detta är inte originalbilden från ugnskameran.

6. Programmet startar med den optimala tid- och temperaturinställningen.

7. När programmet är avslutat hörs en ljudsignal från ugnen.
    Du får även ett push-meddelande på din mobila enhet.

1 Du uppnår de bästa resultaten på falshöjderna i mitten, 2 och 3.
Använd falshöjderna i mitten och nere för igenkänning av livsmedel.
På falshöjd 1 kan ett högt tillagningskärl medföra en störning under igenkänningen av livsmedlet.

2 Om ugnen inte identifierar livsmedlet så visas ett motsvarande meddelande i ugnens display. Sedan kan ugnen styras manuellt (utan Smart Food ID).
Livsmedlet identifieras till exempel inte om det inte finns något passande Smart Food ID-program för livsmedlet.