SökHitta Butik
Hjälp förUgn

Bakgodset faller ihop under bakning

Bakgodset faller ihop under bakning.

Bakverket faller ihop för att temperaturen ställdes in för högt. Den yttre ytan bildas för snabbt och den inre delen inte lika snabbt. Du märker detta tydligt på att bakverket fortfarande är degigt på insidan.

Minska temperaturen med 15–20 °C och förläng tillagningstiden.

Kakan är övergräddad. Du märker detta genom att bakverket är tillagat men ändå har sjunkit ihop i mitten.

Under tillredning av kaksmet ska du minska mängden bakpulver. Använd inte mer än 1 paket bakpulver per 500 g mjöl. Då jäser inte den inre delen för mycket och kan hållas tillbaka av ytan.

Vid tillredning av vetedeg ska du minska jäsningstiden avsevärt så att degen inte faller ihop under gräddning.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Här hittar du bruksanvisningar.
Läs mer
Boka tekniker

Boka tekniker

Du får också gärna höra av dig online eller per teleon
Boka ett besök
Kontaktformular

Kontaktformular

Beskriv ditt ärende i vårt kontaktformulär. Mieles kundtjänst kommer höra av sig inom kort.
Till kontaktformulär