Registrera statisk IP-adress

I vissa nätverk kan det krävas att en fast IP-adress behövs.

För att tilldela en statisk IP-adress, krävs en direktanslutning mellan datorn och Mieles gateway via LAN-kabel. Dessutom måste DHCP-funktionen vara aktiverad i datorns nätverksinställningar.
När Mieles gateway har startats (cirka 3 minuter) får datorn en IP-adress från Mieles gateway. Efter att IP-adressen 192.168.5.5 (service-IP-adress) har hämtats från en webbläsare får man möjligheten att fastställa en statisk IP-adress.

Gör på följande sätt för att fastställa en statisk IP-adress:

• Välj nätverk.

• Välj Ändra inställningar.

• Välj Tilldela adress statiskt.

• Ange nätverkets sifferkombination enligt IP-adressen, nätmasken och DNS-servern.

• Spara Spara.

• Välj Utloggning uppe till höger i aktuell gateway.

• Skilj kabelanslutningen mellan Mieles gateway och datorn.

• Koppla ihop Mieles gateway med nätverket (router, switch) och starta om.