Mikrovågsfunktionen kan påverka främmande enheter

Mieles produkter med mikrovågsfunktion kan påverka externa enheter negativt, som arbetar i 2.4-GHz-wifi-nätverk.

Mikrovågsfunktion och 2.4-GHz-wifi-nätverk använder teknologiskt och historisk betingat samma radiofrekvensband. Vid en aktiv mikrovågsfunktion kan wifi-nätverket påverkas/störas under denna tidsperiod.

Kontrollera om aktuella externa enheter kan säkerställas i 5-GHz-wifi-nätverket om tillgänglig teknik stöder denna radiofrekvens.

Säkerställ en 2.4-GHz kantkanal genom att använda följande radiokanaler:

• Radiokanal 1 eller 2

• Radiokanal 12 eller 13 (endast tillgänglig i Europa)

Säkerställ en kabelanslutning (LAN/Ethernet) mellan routern och aktuell extern enhet, om befintlig teknik tillåter detta.

Om Miele@home-funktionen är påverkad/störd ska en repeater placeras i närheten av Miele-produkten som förstärkning och/eller en sidokanal användas.