Hjälp förDialogugn

Den mjuka kakan/bakverket blir ojämnt gräddat på ytan

Den mjuka kakan/bakverket blir ojämnt gräddat på ytan.

En felaktig temperatur eller falshöjd har valts.

En viss skillnad när det gäller färgen förekommer alltid. Om gräddningen är mycket ojämn bör du kontrollera att temperaturen och falshöjden är rätt.

Bakformens material och/eller färg passar inte funktionen.

I funktionerna M Chef + Över- och undervärme och Över- och undervärme är det inte lämpligt att använda ljusa eller blanka bakformar.

• Använd matta och mörka bakformar.

• Använd helst bakformar av metall i M Chef-funktionerna.

Med bakformar av silikon, glas eller keramik och med en silikonmatta under formen kan det hända att undersidan blir mindre brun.

Katalysatorn för luktreducering är på. Känsligare tårtbottnar eller småbröd kan gräddas ojämnt.

Välj Inställningar > Katalysator > av > OK.