Hjälp förDialogugn

Bakgodset ljust nere/mörkt uppe

Bakverket är för ljust på undersidan eller för mörkt på ovansidan.

Temperaturen var för hög.

Minska temperaturen med 10–20 °C.

Maten har satts in på fel falshöjd.

Använd den falshöjd och funktion som rekommenderas för livsmedlet i tillagningstabellen. Tillagningstabellen hittar du i häftet “Användaranvisningar” eller i bruksanvisningen.

Funktionen Snabbuppvärmning har använts.

Använd inte funktionen Snabbuppvärmning om du har detta problem. Då undviker du att bränna framför allt känsliga, små bakverk som kakor, uppifrån.

Dialogugnen har inte förvärmts.

Förvärm dialogugnen. Det är en fördel – framför allt för bakverk som är svåra att genomgrädda underifrån.

En olämplig form som reflekterar värme används. På så sätt förlängs tillagningstiden och ovansidan blir för mörk.

Använd inga vita metallformar eller ljusa keramikformar eftersom dessa reflekterar värmen.

Vald funktion är inte optimal.

Använd om möjligt funktionen “Intensivbakning” för bakgods som är svåra att genomgrädda underifrån.