Marulk i dragondoftande sås
2 personer
Ingredienser
240 g marulkfilé
1 apelsin, obehandlad
5 g färsk dragon, grovhackad
1/2-1 tsk svartpeppar, mortlad
1-2 tsk salt
20 g olivolja
1 tsk citronsaft
Tillagning
1. Skär filén i 4 bitar. Skär apelsinskalet från apelsinen som är sköljd i varmt vatten.
2. Lägg fisken tillsammans med skalet från apelsinen, dragon, svartpeppar, olivolja och citronsaft i vakuumpåsen och vakuumera. (Se nedan för inställningar.)
3. Tillaga fisken. (Se nedan för inställningar.)
4. Ta sedan ut ur påsen och lägg direkt på tallriken. Som tillbehör passar det bra med vitt bröd eller potatis.
Inställningar vakuumförpackare:
Vakuumera påsen i vakuumläge 3
Inställningar ångugn/Kombiångugn:
Funktion: Sous vide
Temperatur: 62°C
Tid: 25 minuter
Falshöjd: 2 nerifrån