Citrondoftande torsk
2 personer
Ingredienser
1 citron
1 lime
1 tsk färsk dill, grovhackad
1/2 tsk salt
1 tsk grönpeppar, grovt mortlad
2 torskfiléer (140 g/st)
1 msk olivolja
Tillagning
1. Använd ett zestjärn för att skala bort skalet från citronen och limen som du innan har sköljt i varmt vatten. Blanda skalet med dill, salt och peppar.
2. Rensa torskfiléerna och fördela kryddblandningen på ovansidan och lägg i fisken i vakuumpåsen. Tillsätt olja och vakuumera. (Se nedan för inställningar.)
3. Tillaga torsken. (Se nedan för inställningar.)
4. Ta ut fisken ur påsen och servera. Stekt potatis passar bra till.
Inställningar vakuumförpackare:
Vakuumera påsen i vakuumläge 2
Inställningar ångugn/kombiångugn
Funktion: Sous vide
Temperatur: 54 °C
Tid: 35 minuter
Falshöjd: 2 nerifrån