Ångbakad torskrygg med blåmusslor,äpple och sockerärtor
4 personer
Ingredienser
4 bitar torskrygg á 150 g
16 st blåmusslor
1 st äpple
150 g sockerärtor
50 g pepparrot
4 st späda salladslökar
1 dl vitt vin
120 g smör
1 st schalottenlök
1 knippe vattenkrasse
Salt
Tillagning
1. Salta torskbitarna och placera dem på ett smörat hålat kärl. Ångkoka fisken i 80 grader i ångugn ca 7 minuter med uppsamlingskärl under. Tag av skinnet. Fräs hackad schalottenlök i lite smör. Tillsätt blåmusslor och vin. Låt musslorna ånga upp i vinet under lock. Sila av musselbuljongen och koka ihop den tills den får kraftig smak. Mixa buljongen med smör. Smaka av med salt.
2. Skär stavar av äpplet, dela sockerärtorna, skär salladslöken. Sjud dem i den varma musselsmörsåsen i ett par minuter.
3. Arrangera fisk, sockerärtor, äpple och salladslök på en tallrik. Garnera med vattenkrasse och riven pepparrot. Slå såsen runt om fisken.