- Leverans endast inom Sverige. Köper du för mer än 450 kr bjuder vi på frakten.
- Startsida
- ContentHub Topic
Ångkokning bevarar fler näringsämnen
Nyttig mat
Forskare på de högt ansedda universiteten Gießen och Koblenz/Landau har i sina undersökningar bevisat de viktiga fördelarna med ångtillagning jämfört med vanlig tillagning – för garanterat fler vitala ämnen i maten.
Knappt någon annan vitamin har så många viktiga funktioner som c-vitamin, eftersom den bland annat bidrar till att immunsystemet fungerar som det ska. Om du tillagar grönsaker med Miele ångugn behålls en större andel av vitaminerna – jämfört med om man kokar dem som vanligt i vatten: paprika från ångugnen innehåller 25 % mer c-vitamin, broccoli 50 % mer.
Om man äter frukt och grönsaker i rått tillstånd får man i sig extra många vitaminer och mineraler. Med Miele ångugn kan du laga livsmedel och behålla deras viktiga näringsämnen – eftersom ångkokt paprika innehåller lika många näringsämnen som rå paprika. Jämför detta med paprika som kokas i vatten, som har runt 45 % färre näringsämnen.
Utseende, lukt, smak och konsistens: fyra kriterier som är viktiga för att man ska kunna njuta av maten. I laboratorietester har dessa värderats med ett vetenskapligt punktsystem, med ett tydligt resultat: ångtillagning är det smakrikaste och sundaste sättet att tillaga livsmedel, vare sig de är färska eller frysta. Även fisk behåller sin struktur, sitt utseende och sin tydliga smak i ånga – ett tydligt tecken på ångtillagningens överlägsenhet.
Utrustning beroende på modell. Bilderna visar exempel
- Med reservation för tekniska ändringar. Vi tar inget ansvar för att informationen är korrekt.