- Leverans endast inom Sverige. Köper du för mer än 450 kr bjuder vi på frakten.
- Startsida
- ContentHub Topic
Sous-vide – tillagning på låg temperatur i vakuum
Mild tillagning för perfekta resultat
För ännu bättre smak – med sous-vide-tillagning får du perfekta resultat. En stor fördel är den absolut jämna tillagningen med målet att uppnå en viss kärntemperatur. Det gör att du undviker att översteka kanterna. Eftersom aromen inte kan reagera med syret bevaras livsmedlens smak, samt vitaminer och näringsämnen. En ytterligare fördel: förluster vid tillagning reduceras tydligt i jämförelse med vanliga tillagningsmetoder, eftersom fukten blir kvar i livsmedlet. Vakuumförpacka maten före sous-vide-tillagning tillsammans med en marinad eller kryddor – det ger en intensiv smakupplevelse. Och resultaten kan alltid återskapas.
Mört och full av arom – nötkött, fläsk och fågel tillagas extra långsamt och vid konstant låga temperaturer med sous-vide-metoden. Det gör att köttet blir extra saftigt och mört. Samtidigt slappnar köttcellerna av, utan att köttsaft rinner ut. Dessutom är det omöjligt att översteka det. Vill du ha en rostad arom? Det är inte heller något problem: då kan du steka köttet på hög värme, antingen innan du vakuumförpackar det eller efter att du tar ut det ur förpackningen. På så sätt blir det perfekt både på utsidan och insidan.
Utrustning beroende på modell. Bilderna visar exempel
- Med reservation för tekniska ändringar. Vi tar inget ansvar för att informationen är korrekt.